Nedgangstidene her i landet har ført til stor arbeidsledighet blant utenlandske arbeidere, og ifølge Statistisk sentralbyrå var utvandringen fra Norge i fjor den største som noen gang er registrert, skriver NRK.

3.500 polakker forlot landet, men utflyttingen er også stor blant arbeidsinnvandrere fra Sverige, Litauen og Tyskland.

Hardt rammet

– Innenfor bygg og industri er en stor andel av medarbeiderne utenlandske. Det er vanskelig for dem å få ny jobb, fordi markedet er veldig tungt, sier konsernsjef i bemanningsselskapet Adecco, Torben Sneve.

Adecco hadde ved begynnelsen av fjoråret 45 prosent utenlandske ansatte. I dag er tallet 37 prosent.

Han mener Hordaland, Rogaland og Sørlandet er veldig hardt rammet. Bare i Hordaland falt markedet med 17 prosent i fjor, ifølge Sneve.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mæland vil vurdere investor- og gründervisum
 

  Hvordan skaffer vi flyktningene jobb dnPlus (DN+)

- Vi lever i en helt annen verden nå  

Følg markedet på DN Investor

Fersk episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert: