En gjennomgang VG har gjort viser at Trond Giske så langt har vært borte fra Stortinget syv ganger i 2015/2016-sesjonen - mest av alle medlemmene i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité. Andreplassen er delt mellom Martin Henriksen (Ap), Kent Gudmundsen (H) og Audun Lysbakken (SV), som alle har vært borte seks ganger.

- Etter denne uken hvor Giske har snakket om at vi ikke tar fravær på alvor, så er det avslørende å se at han er fraværskongen i utdanningskomiteen. Jeg forstår jo nå hvorfor Giske, med over 20 prosent fravær, syntes vår 10 prosentgrense var for lav, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp).

Giske avviser alle beskyldninger om skulk og sier han har hatt gyldig fravær for oppdrag utenfor Stortinget.

- Hvis Frp vil innføre en stivbeint 10 prosents grense også for dette, ville det ramme mange folks møter med oss på Stortinget, slik en stivbeint 10 prosents regel i skolen ville rammet tusenvis av elever, sier Giske.

Arbeiderpartiets gruppemøte sa onsdag nei til forslaget om en fraværsgrense på 10 prosent i hvert enkelt fag på videregående. Dermed ble det heller ikke flertall for det på Stortinget. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.