En musikkpedagog, en ergoterapeut, en lærer og en tidligere skiskytter og en siviløkonom står bak folkehøgskole-initiativet, og mandag ble det stiftet et interimsstyre. Akkurat hvor skolen, som skal ha fokus på miljø, naturforvaltning og friluftsliv, skal ligge, er fortsatt uklart, men styret har noen tanker om det.

– Det ene stedet er en litt sprø, men samtidig veldig spennende tanke; å anlegge folkehøgskolen i gruvene i Svea ettersom driften her nå settes på vent. Det hadde vært enormt spektakulært, sier Espen Klungseth Rotevatn til NRK. Rotevatn er leder i styret og jobber som musikklærer i kulturskolen og grunnskolen i Longyearbyen.

Ifølge Rotevatn har gruvebyen en infrastruktur som ligner mistenkelig på en folkehøgskole, blant annet med mange små hybler og storkjøkken.

Dersom skolen ikke blir etablert i gruvebyen, kan det være aktuelt i Nybyen i Longyearbyen eller bygge noe nytt i Svea.

Interimsstyret mener en folkehøgskole er et bra initiativ med tanke på svaldbarmeldingen regjeringen kom med i mai. Her kom det fram at Svalbard-samfunnet vil måtte finne nye bein å stå på i fremtiden.

 

Les også: - Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Blåser i analytikerne

- Vi la inn bud senest i går

 

Se DNtv:

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.