Med stortingsvedtaket på plass er siste hinder ryddet av veien for den formelle norske ratifikasjonen av Parisavtalen. Selve ratifikasjonen kan tidligst finne sted mandag 20. juni, opplyser Klima- og miljødepartementet.

Norge ligger an til å bli det første industrilandet og det 18. landet totalt som ratifiserer den nye klimaavtalen, i skarp konkurranse med avtalens «hjemland» Frankrike.

Avtalen ble vedtatt i Paris 12. desember i fjor.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) undertegnet Parisavtalen på vegne av Norge ved FNs hovedkvarter i New York 22. april. Der var også 174 andre land på plass for å undertegne.

Men underskriftene er ikke nok i seg selv. Parisavtalen trer først i kraft når 55 land som til sammen representerer minst 55 prosent av de globale utslippene av klimagasser, har ratifisert den.

En rekke andre land har lovet å ratifisere avtalen i løpet av året, deriblant både Kina og USA, de to landene i verden med størst klimautslipp.

De få landene som har ratifisert så langt, står for en helt marginal andel av de globale klimautslippene. Med Norges ratifikasjon vil andelen ha kommet opp i 0,1 prosent. (©NTB)

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Dette er verdens beste restauranter  

- Anbefalt av DNtv:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:
 

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.