Ullevål sykehus skal legges ned og det skal bygges nytt regionsykehus på Gaustad og lokalsykehus på Aker, har helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) bestemt.

Styret i Helse sør-øst vedtok i forrige uke å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort sykehus på Gaustad. Men planene trengte å få «godkjent-stempelet» av helseminister Bent Høie (H) før det ble endelig godkjent.

Helseminister Bent Høie.
Helseminister Bent Høie.

Det stempelet kom fredag, da helseministeren og finansminister Siv Jensen (Frp) redegjorde for den framtidige sykehusstrukturen i Oslo-regionen.

– Dette er en viktig dag. Etter mange år med diskusjoner, ønsker jeg nå å skjære gjennom og vedta hvordan sykehusene i Oslo-regionen skal se ut i fremtiden. Det er viktig for både pasienter og ansatte at vi nå har konkludert, sier Høie.

Det nye storsykehuset på Gaustad, der Rikshospitalet ligger i dag, blir 87.000 kvadratmeter stort. Styret i Helse sør-øst har også besluttet å bygge et nytt lokalsykehus på Aker-tomten i Groruddalen. I tillegg samles alt av kreft-virksomhet på dagens Radiumhospital.

– Nå får befolkningen i Groruddalen et lokalsykehus. Dette er en sak som Fremskrittspartiet har kjempet for lenge, sier finansminister Siv Jensen.

På sikt vil Aker sykehus gradvis overta ansvaret for bydeler fra Ullevål sykehus, i tillegg til de bydelene som i dag får sitt spesialisthelsetjenestetilbud ved Ahus.

Les også:
Høie ber ungdom om helseråd

Solbergs statssekretær gis avskjed

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.