Det vil foreløpig få begrensede konsekvenser for flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø, opplyser Avinor.

– Streiken gir redusert kapasitet på utvalgte lufthavner, men vi regner med at flyselskapene vil legge opp sine ruter slik at de tanker flyene sine ved andre lufthavner, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor.

Det ble brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.

Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Strakk oss langt

– Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund. Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, sier de har strukket seg langt for å komme til enighet.

– Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier han.

Ved opptrappingen vil kapasiteten bli ytterligere redusert i Bergen, Stavanger og Tromsø.

Frykter konsekvensene

Streikeuttakene vil ikke gi direkte konsekvenser på Oslo Lufthavn Gardermoen, og driften vil gå som normalt gjennom helgen og kommende uke.

Arbeidstakersiden beklager også at partene ikke lyktes med å komme til enighet. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken.

Avinor opplyser derimot at under streiken vil det være beredskap for tanking av ambulanse- og redningsflyginger slik at disse ikke blir berørt. (©NTB)

Hør en fersk utgave av Finansredaksjonen der de snakker om hva brexit betyr:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.