– Til tross for oljebremsen, anslår vi at sommerhandelen får en vekst på 3 prosent i år. Nordmenn unner seg fortsatt litt ekstra i ferietiden, sier Johanne Kjuus, fagsjef for handel i Hovedorganisasjonen Virke.

– Svak kronekurs gjør at flere velger å ta litt mer av ferien i hjemlandet, samtidig som det er gunstig for utenlandske turister. Det nyter både norske dagligvarebutikker og faghandel godt av, fortsetter Kjuus.

Virke anslår at det vil handles for 103 milliarder kroner i løpet av sommermånedene juli og august.

Butikker, kiosker og bensinstasjoner topper anslagene med salg på anslagsvis 97 milliarder kroner. I norske og utenlandske nettbutikker vil vi svi av 3,75 milliarder kroner, og 2,25 milliarder vil brukes på dagsturer til utlandet, tror Virke.

I tillegg vil handel utenfor salgssteder komme opp i 300 millioner kroner.

Dårlig vær fører til at flere tar turen til kjøpesentre, mens varme heller fører til at vi unner oss mer god mat og drikke, ifølge Virke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.