Hvordan vil boligprisene utvikle seg de neste årene?

– Jeg tror vi fortsatt vil se store regionale forskjeller, dels ved at det er press i byene, men også som en konsekvens av nedgangen i oljesektoren. Tiltakene regjeringen har iverksatt for tilbudssiden i boligmarkedet vil kunne gi flere boliger og lavere kostnader.

Hva er fordelene og utfordringene med delingsselskapene og delingsøkonomien generelt?

– Fordelene er jo at dette bidrar til innovasjon innenfor mange tjenesteområder, med nye måter å tilby tjenester på. Utfordringen kan være press på arbeidstagernes rettigheter og på skatteinntekter.

Bør politiet og PST få utvidet adgang til å overvåke nordmenn?

– De må ha nødvendige muligheter, samtidig som vi må sikre at personvernet ivaretas, gjennom regelverk og kontrollmekanismer. De må ha mulighetene fordi terrortrusselen er tilstede, også i Norge, og da er det viktig å beskytte innbyggerne.

Hvilken artist ville du latt underholde på din egen fest?

– Det måtte vært Ole Paus, han har gode tekster og skaper god stemning. «Grenseløse Norge» er favorittlåten.

Hva synes du om søndagsåpne butikker?

– Vi lever i et samfunn hvor folk har fri og jobber på litt ulike tider. Noen synes at det er greit å gå i skogen på lørdag og gjøre nødvendige innkjøp på søndag. Det må det være muligheter for.

Hva er skammelig for deg?

– Mobbing. Mobbing er nedrig og skammelig.

Hva er tittelen på biografien om deg?

– Tittelen må være «Optimisten», for jeg mener man kommer lenger ved å se etter løsninger enn ved å lete etter problemer. Jeg ville nok primært ha skrevet den selv, men gjerne med god veiledning.

Når ble du sist rørt?

– Da min datter gikk ut av videregående i juni. Da var jeg på seremonien på skolen, og det synes jeg var et øyeblikk for ettertanke.

Hvis du kunne velge pensjonsalder, når ville du lagt inn årene?

– Jeg vil helst slippe å legge inn årene! Jeg håper at det blir mer og mer fleksibelt etterhvert, og at det er mulig å stå i arbeid lenge. Om man ikke gjør det samme som før, så i hvert fall at man kan bidra der både krefter og kompetanse strekker til.

Handler du dagligvarer på nett?

– Nei det gjør jeg ikke, men det er et veldig godt tilbud. Jeg synes at det også kan være en hyggelig opplevelse å gå i matvarebutikken.

Hvilke konsekvenser får det for resten av verden hvis Donald Trump blir president i USA?

– Forhåpentlig vil han moderere seg dersom han blir president. USA er et demokratisk land hvor presidentens makt er begrenset, og hvor Representantenes hus og senatet har betydelig makt. Min kandidat er Hillary Clinton, jeg håper hun blir valgt.

Hva vil du huske Barack Obama aller mest for?

– At han har vært en positiv og fremtidsrettet president, og for at han har gjennomført en nødvendig helsereform. Han har dessuten hatt en sterk stemme både i klimadebatten og i behovet for bedre våpenkontroll.

Hva blir konsekvensene av britenes EU-nei?

– Jeg håper at det bidrar til at resten av Europa samarbeider mer og bedre. Verden roper på mer samarbeid, ikke mindre. Men jeg frykter at det vil kunne bremse den økonomiske veksten, ikke bare i Storbritannia, men også i resten av Europa. Hvis det fører til lavere vekst, vil det også kunne få negative konsekvenser for Norge.

Er norsk økonomi i krise?

– Norsk økonomi er i omstilling, som følge av kraftige fall i oljeprisen. Det har bidratt til økende ledighet, som er krevende for menneskene som rammes. Samtidig har vi også næringer som er i vekst, vi har gode muligheter innenfor mineralnæring, fisk og marin sektor. Og vi er i en tid for innovasjon, hvor vi trenger flere lønnsomme bedrifter i privat sektor.

Hva ville du risikert å bli kriminell eller sittet i fengsel for?

– Det må være brudd på menneskerettigheter, fordi menneskerettigheter er universelle, og hvis jeg hadde levd i et land hvor disse hadde blitt brutt, hadde jeg vært villig til å stå opp for dem, selv om det ville være i strid med landets lovgivning.

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på hytta?

– Jeg er sammen med så mange politikere at jeg har ikke noe veldig stort behov for å ta med noen dit. Men jeg kunne godt tenke meg å ha besøk av Trine Skei Grande, så skulle vi klart å løse mange utfordringer, blant annet håndteringen av det grønne skiftet.

Hvilken fjelltopp er den høyeste du har vært på?

– Det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg er glad i å gå i fjellet og bestige topper, men har ikke tenkt på hvilket som er høyest.

Hvilken utdannelse ville du valgt hvis du skulle studert i dag?

– Økonomi, innovasjon og ledelse, fordi det alltid er behov for økonomer og fordi innovasjon og ledelse er helt nødvendig innenfor alle sektorer. Jeg har tatt noen fag på BI og noen på Norges markedshøyskole, men kom ikke helt i mål – enda. Det er aldri for sent!

Hvilken tv-serie er du hekta på?

– Ingen. Jeg rekker ikke å se på tv bortsett fra nyheter, og det leser jeg ofte på Ipad eller pc.

Hvilken fornybar ressurs har du mest tro på?

– Jeg har fortsatt stor tro på vann og vind. Det har vi mye av, og det gir mye energi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.