– På slutten gikk Alicia Keys og Meryl Streep gjennom hele den amerikanske presidentrekken, før singlende glass illustrerte at Hillary har brutt gjennom glasstaket, noe som førte til stor jubel i salen. Og så kom Hillary selv med en hilsen på storskjermen, forteller Grande til NTB mens hun er på vei ut av landsmøtesalen.

– Så jeg føler at dagen har vært historisk, fordi Clinton er valgt til den første kvinnelige presidentkandidaten. Og det var også det som sto på mange av plakatene som ble delt ut her: «history», sier Grande.

Følelser

Hun fikk også med seg Bill Clintons tale til kona og sier den tidligere presidenten, «som alltid», holdt en god tale.

– Den handlet om livet sammen med kona fra de møttes og om hennes engasjement. Den var personlig, men den inneholdt også mye politikk. Blir dette kjedelig, spurte jeg meg selv en gang, men salen var aldri så full og så stille som da han talte. Ingen andre klarte å holde på publikum så godt som ham, selv ikke Madeleine Albright.

På spørsmål om hun har plukket opp noen triks å ta med seg i sine hjemlige politiske taler, ler hun og sier at amerikansk politisk retorikk er ganske forskjellig fra den norske, men at norske politikere har noe å lære når det gjelder å appellere til folks følelser.

– Jeg tror det er letter å engasjere folk om vi klarer den delen og henvender oss til følelsene, ikke bare kommer med hardcore politiske proklamasjoner.

Går glipp av Hillary Clinton

Grande sier hun har måtte kjempe for å få adgangskort – og en plass i salen – på hver av de to første dagene på landsmøtet.

– To av to så langt er jeg fornøyd med, og jeg håper å få det til på onsdag også, sier hun. Deretter bærer det hjem til Norge for å markere 200-årsjubileeet for Venstre-bautaen og «parlamentarismens far» i Norge, Johan Sverdrup.

– Da er ikke engang en tale av Hillary Clinton gyldig fravær, så jeg går glipp av høydepunktet på møtet, sier Venstre-lederen. Hun trøster seg med at hun fikk med seg tirsdagens videohilsen og at det kan komme flere Clinton-taler dersom hun blir valgt.

– Jeg ser gjerne en ny Clinton i Det hvite hus. Det tror jeg hele Europa gjør, avslutter Grande og sier at høstens valg i USA er svært viktig og vil påvirke både norsk og europeisk politikk. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.