Det ble målt 263,7 millimeter nedbør i Bergen, noe som er rekord for målestasjonen som ble satt opp i 1983, skriver VG. På en stasjon i nærheten ble det derimot målt enda mer nedbør i 1963 og i 1920, da det kom henholdsvis 297 og 331 millimeter nedbør. I år ble også rekorden for antall regndager tangert i vestlandsbyen.

– Det har kommet mer enn én millimeter regn i døgnet i over 20 dager. Dette er en tangering av det meste som har vært i 1995 og i 2007, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

Wahl kan også fortelle at juli har vært varmere enn normalt – og varmere enn i fjor.

– Generelt har det vært litt varmere enn normalt. Svalbard lufthavn har for eksempel hatt gjennomsnittlig tre grader over normalen.

Aller varmest var det ved Brusdalsvatnet i Møre og Romsdal 20. juli, da gradestokken viste 32,2 grader. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Været gir økt vekst dnPlus (DN+)

- På 45-årsdagen til kona ifjor, økte lånet vårt med nær 2,5 millioner dnPlus  (DN+)