Venstre får 3,7 prosent, en nedtur på 1 prosentpoeng, SV går frem 0,3 til 3,9 prosent og MDG går frem 0,5 prosentpoeng til 3,5 prosent på Norfakta-målingen, skriver Klassekampen. Venstres Sveinung Rotevatn setter liten pris på den dårlige målingen for partiet.

- 3,7 prosent er ikke noe vi er fornøyde med. Det er det ingen tvil om. Vi må gjøre et langt bedre valg enn det om Venstre skal sitte i maktposisjon igjen i 2017, sier han.

Samtidig gjør Arbeiderpartiet en knallmåling. Partiet går frem hele 5,8 prosentpoeng og lander på en oppslutning på 36,2 prosent. Det er den høyeste oppslutningen Norfakta har registrert for partiet siden oktober ifjor.

Senterpartiet er i god form for tiden og får 6,9 prosent til tross for et fall på 0,8. Høyre går frem 0,5 prosentpoeng til 26,4 prosent og Kristelig Folkeparti står på stedet hvil med 5 prosents oppslutning. Frp går imidlertid tilbake 2,9 prosentpoeng til 12,2 prosent, noe som bidrar, sammen med Venstre under sperregrensen, til at det borgerlige flertallet på Stortinget forsvinner. Høyre, Frp, Kristelig Folkeparti og Venstre får til sammen 83 plasser.

På den andre siden får Rødt, SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet 84 representanter. MDG havner dermed på vippen med sine to representanter.

Feilmarginen på målingen varierer mellom 1 og 3 prosent og er størst for de største partiene.

Les også DNs spesial: Hvordan rote bort en god ledelse på 14 dager.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.