Landbruks- og matministeren vil også dyrke fram langt flere laksebønder landet over, skriver Nationen.

– Ved bedre tilrettelegging og utvikling av tilleggstjenester kan verdiskapingen innen laksefiske i elvene økes til opp mot 2,5 til 3 milliarder kroner, sier Dale.

Han ser for seg store muligheter for videre vekst og verdiskaping, økte inntekter og nye arbeidsplasser over hele landet.

– Jeg mener det er fullt mulig å doble omsetningen fra sør til nord i landet. For å klare å få ut en slik merverdiskapning, handler det om å utnytte hver eneste laks maksimalt, sier han.

Dale mener det er viktig å kombinere verdien til laksen som går opp i vassdragene med ulike tilbud om fiske, andre naturaktiviteter, overnatting, kurs og servering langs elvene.

– Dermed blir det mye mer omsetning for hver laks. Dette er også et godt eksempel på næringsutvikling som bygger på privat eiendomsrett – som jeg mener er en av bærebjelkene i distriktene våre, sier Dale til avisen.

Generalsekretær Torfinn Evensen i Norske Lakseelver, mener at en dobling av omsetningen i norske lakseelver krever mange nye grep fra regjeringen.

– Dale og hans kollegaer må stille mye strengere miljøkrav til oppdrettsindustrien langs kysten med hensyn til både lus og rømming.

Les også: Gevinstsikring på Wall Street

Kanselleringer kan koste Norwegian 27 millioner

Republikanere vil kutte støtten til Trumps valgkamp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:

Jakter fire kilos laks midt i Oslo
Jan Arhaug (47) setter seg på huk og lar snøret vandre nedover Akerselva, midt i byen. Under vannflaten er jaktmarkene i den skjulte perlen gjenåpnet etter fem år.
04:14
Publisert: