Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har bestemt seg for å stille som kandidat til Stortinget, skriver Dagbladet.

– Mitt personlige valg handler også om jeg skal være med på å påvirke hvordan Norge skal se ut i framtida. Det har betydning for barna mine og for alle jeg er glad i. Jeg har kommet til at jeg vil være med å påvirke utviklingen, sier Listhaug til avisen.

Listhaug hadde varslet at hun skulle bestemme seg i løpet av august, og fredag får partiorganisasjonen beskjed om Listhaugs avgjørelse. Hun stiller seg til disposisjon, med forutsetning om at hun nomineres på sikker stortingsplass.

– Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg.

Listhaug kan være aktuell i andre fylker enn Oslo, og sier hun har som ambisjon å gjøre en god jobb for partiet, uansett hvilket fylke hun eventuelt blir valgt inn for.

Frps nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sier begge nei til stortingsplass. Begge er på valg ved landsmøtet våren 2017, og om de ønsker å fortsette, blir de trolig gjenvalgt. Hvis en av dem trekker seg, er Sylvi Listhaug en åpenbar nestlederkandidat. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: