Næringsminister Monica Mæland (H) fikk i sommer krass kritikk for utnevnelsen av den tidligere kulturministeren og partifellen til Statkraft-vervet.

Selv om Justisdepartementet slo fast at Mæland ikke var inhabil i saken og hun offentliggjorde to mye omtalte SMS-er, krevde flere av kontrollkomiteens medlemmer ytterligere svar fra statsråden.

– Vi må få avklart at det har vært en reell saksbehandling og ikke uttrykk for en vennetjeneste, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB like etter Mælands redegjørelse 5. august.

Han tok deretter initiativ til et hastemøte i komiteen for å avgjøre om det er grunnlag for å åpne sak. Også Hans Fredrik Grøvan (KrF) krever flere svar:

– Det som gjenstår nå, er innsyn i selve prosessen – det som handler om på hvilket tidspunkt Widvey ble informert om hennes kandidatur, og om det har vært en reell prosess i forkant av utnevnelsen av henne, sa han.

Høyres Erik Skutle, som også sitter i komiteen, mener imidlertid saken ikke har noe i kontrollkomiteen å gjøre.

Torsdag morgen samles altså komiteen for å drøfte hvilke skritt den eventuelt vil ta videre i saken. Komiteen skal også diskutere fremdriftsplaner for en rekke andre saker.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.