– Siktelsen er utvidet til å gjelde grov korrupsjon knyttet til en ansatt i Kriminalomsorgen, en mann i fengselsvesenet, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til VG.

Strand vil ikke si i hvilket fengsel mannen jobber i, eller hva han skal ha mottatt av fordeler fra advokaten.

– Vi anser korrupsjonen som grov siden den ansatte jobber i fengselsvesenet, men det er også andre ting knyttet opp til dette som danner grunnlaget for utvidelsen av siktelsen, men dette kan jeg ikke gå inn på, sier Strand.

Onsdag ble Mirmotahari framstilt for varetektsfengsling i ytterligere fire uker i Follo tingrett.

39-åringen ble først fengslet av tingretten 17. juni, basert på opplysninger fra VG om at advokaten hadde bestilt kidnapping av en kvinne for å holde henne borte fra en rettssak mot en klient. Han ble også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Borgarting lagmannsrett fant derimot ikke bevisene holdbare og løslot advokaten.

Han ble imidlertid pågrepet på nytt og siktet for innføring av narkotika til innsatte i fengsler i Norge og for motarbeidelse av rettsvesenet.

Mirmotaharis forsvarer, Anders Brosveet ønsker ikke å kommentere den utvidede siktelsen før kjennelsen fra Follo tingrett foreligger – trolig senere onsdag.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert: