Saken stammer fra 2014 da Norsk Transportarbeiderforbund anmeldte appen for brudd på yrkestrafikkloven. I oktober ble saken henlagt av politiet, en avgjørelse som ble påklaget.

– Avgjørelsen betyr Haxi opererer innenfor nåværende lovgiving. Oppgaven er nå politisk, og vi bidrar med innspill til modernisert lovgiving, skriver selskapets medstifter Alexander Soender i en pressemelding.

Tidligere i sommer frikjente Høyesterett tre Haxi-sjåfører i en annen sak fordi dagens lovverk ikke har bestemmelser som gjelder slike applikasjoner. Dermed er begge disse sakene ute av rettssystemet.

2. nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Dag-Einar Sivertsen, reagerer overfor FriFagbevegelse på at statsadvokaten opprettholder henleggelsen av deres anmeldelse.

– Det er utrolig skuffende at man ikke tar slik kriminalitet på større alvor. Myndighetene har stemplet dette som ulovlig, og man har fri tilgang på elektroniske medier hvor man kan se at dette bedrives åpent. Dette blir jo som å kjøre for fort gjennom politiets radarkontroll uten at de griper inn, sier Sivertsen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: