Forslaget legges fram torsdag og inneholder flere upopulære tiltak, tøffe kutt og få løfter om økte velferdsgoder, skriver Dagsavisen.

Blant annet blir det foreslått å stanse utbyggingen av Johan Sverdrup-utbyggingen og doble den omstridte flyseteavgiften. Partiet hevder Norge kan klare å kutte 60 prosent av dagens klimautslipp innen 14 år dersom tiltakene innføres.

– MDG er villig til å gjøre det som trengs og ta i bruk tiltakene som virker. Vi er ærlige på hva dette vil koste. Vi har ikke sett at de andre politikerne tør å være ærlige på hva som må til, sier leder av programkomiteen Ingrid Liland.

Sist gang MDG la fram et partiprogram, fikk partiet mye oppmerksomhet for forslag som offentlig hasjdyrking og tiltak for å hindre at rådyrkalver blir drept av slåmaskiner. Denne gangen har programkomiteen i større grad lagt vekt på det grønne skiftet, ifølge Dagsavisen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: