895 av dem ble dømt for bedrageri av totalt 180 millioner kroner, ifølge en oversikt TV 2 har laget.

Av personene som ble dømt, var 566 menn og 329 kvinner. Bedragerisakene omfatter i gjennomsnitt 196.000 kroner i urettmessig stønad.

TV 2 har gått gjennom 920 tingrettsdommer fra i fjor om trygdebedrageri. Det tas et forbehold om at dommer i ettertid kan ha blitt anket.

569 personer er dømt til fengsel, 162 fikk betingede dommer, noen av dem kombinert med bøter. Flere er dessuten dømt til samfunnsstraff.

– Det er klart det er alvorlig. Folketrygden er basert på tillit, og svindel svekker legitimiteten til velferdssystemet. Det er alvorlig at folk utnytter systemet. Men jeg må også si at de aller fleste som mottar stønad, er ærlige, sier Sverre Lindahl, direktør i Nav kontroll.

Nav kontroll har rundt 125 medarbeidere som jobber med å avdekke trygdesvindel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.