Finansdepartementet foreslår endringer i flere lover på finansmarkedsområdet, opplyses det i en pressemelding fredag.

I lovproposisjonen foreslår Finansdepartementet blant annet å endre verdipapirfondloven for å gjennomføre endringer EUs verdipapirfondsdirektiv (UCITS V) i norsk rett.

Formålet med direktivet er å tilpassereglene for verdipapirfond til markedsutviklingen, heter det.

I tillegg skal direktivet, ifølge departementet, harmonisere og styrke reglene om depotmottakers oppgaver og ansvar, godtgjørelsesordninger og sanksjoner.

Finansdepartementet foreslår blant annet å endre verdipapirfondloven om depotmottakers oppgaver.

Videre foreslår Finansdepartementet at Finanstilsynet skal få hjemmel til å ilegge overtredelsesgebyr som administrativ sanksjon for overtredelser som det ifølge direktivet er særlig viktig å sanksjonere, opplyses det.

Finansdepartementet foreslår i tillegg en ny rettsvernsregel i lov om finansiell sikkerhetsstillelse. Formålet er å legge til rette for utbetaling av ekstraordinære likviditetslån fra Norges Bank, heter det i meldingen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: