Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg uttalte mandag at Høyre fremdeles mener områdene utenfor Senja, Lofoten og Vesterålen bør åpnes for oljevirksomhet.

Det fikk SV-leder Audun Lysbakken til å proklamere at Ap-leder Jonas Gahr Støre nå har «en kjempesjanse» til å samle sentrum-venstre i norsk politikk, dersom han snur om oljeleting i disse områdene.

– Jeg vil utfordre Arbeiderpartiet, som nå har en gyllen mulighet til å vise at de er mer framtidsrettede enn det gammeldagse oljepartiet Høyre, uttalte Lysbakken.

Støre svarer slik på Lysbakkens utfordring:

– Arbeiderpartiet står på vårt program om at vi i denne perioden bør starte en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen. En eventuell igangsetting av aktivitet krever vedtak på landsmøtet. Det er ikke flertall for en slik politikk nå. Det er opp til programarbeidet og landsmøtet å avgjøre hva Arbeiderpartiet skal mene om dette i neste stortingsperiode, skriver Støre i en epost til NTB.

Det er ventet hard kamp om saken på Aps landsmøte i april neste år. Aps ungdomsparti AUF har varslet at en skrinlegging av oljeutredning i disse områdene blir deres kampsak nummer én.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: