I 2015 kom det rundt tre ganger så mange asylsøkere til Norge som vanlig. UDI-direktør Frode Forfang sier til NRK at han tror det blir krevende å få gjennomført alle returene.

- Det at vi klarer oppgaven med å returnere asylsøkerne som har fått avslag, er også viktig for å bevare viljen til å kunne integrere dem som skal bli, sier han.

Forfang skriver i bloggen sin at når man ved utgangen av året skal gjøre opp status, regner han med at et sted mellom 12.000 og 15.000 asylsøkere kan komme til å få avslag på søknaden.

Det er UDI som har ansvaret for dem som returnerer frivillig, mens Politiets utlendingsenhet (PU) gjennomfører tvangsreturene.

- I år har vi et krav om 9.000 uttransporter, så for oss å jobbe opp mot de nivåene det snakkes om, er fullt ut mulig, sier PU-sjef Morten Hojem Ervik.

Integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier returneringsarbeidet er en krevende oppgave.

- Derfor er det viktig å fokusere på å få på plass returavtaler, få sendt ut flest mulig av dem som ikke skal være her, men også prøve å få flere til å returnere frivillig. Det arbeidet må vi også styrke, sier hun.

Følg markedet med DN Investor

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

- Anbefalt fra DNtv:

Robot gir syke barn tilhørighet i klasserommet
Eirik Sander Viken går har celebral parese, og må være borte fra skolen i ti uker hvert år på grunn av et treningsprogram som skal holde sykdommen i sjakk. Med denne lille roboten, som er funnet opp i Norge, kan han være med i klasserommet likevel.
01:36
Publisert:

 
På Øvrevoll for å konkurrere med hjemmelaget hestehatt
Sandra Jensen var blant de mange håpefulle med kreative hodeplagg som hadde møtt opp på Øvrevoll galoppbane søndag. I forbindelse med det tradisjonelle derbyet arrangeres det hvert år hattekonkurranse.
00:59
Publisert: