Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avviser nok en gang forslaget om å overta driften av Moss Lufthavn Rygge på vegne av staten.

– Jeg forstår ikke hvorfor de prøver å ta fokus vekk fra den muligheten som nå har oppstått, sier samferdselsministeren til NRK.

Han ber dagens eiere jobbe videre med de private interessentene og ikke skyve ansvaret over på staten.

– Jeg synes det er litt rart at når private aktører kommer og sier at de har kapital og visjoner, så vil dagens eiere se bort ifra dette og heller se på staten. Da begynner jeg å lure på hva som er motivasjonen, fremholder Solvik-Olsen.

Hovedaksjonærene i Rygge Sivile lufthavn uttrykte mandag skuffelse etter et møte med en ny aksjonærgruppering som ønsker å overta flyplassen. Verken Olav Thon, Orkla eller Østfold fylkeskommune utviste noen som helst tro på at det private initiativet ville føre fram. I stedet pekte de nok en gang på at en avtale med Avinor og Forsvaret må på plass.

– Den eneste muligheten til å drifte Rygge flyplass er at staten kommer inn gjennom Avinor og samarbeider med Forsvarsdepartementet, sier fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) til NRK.

Kommersielle flyginger fra Rygge flyplass skal etter planen avvikles 1. november.

Les også:
Motvind for Rygge-planer 
Rygge-ansatte bes om å fortsette jobbjakten
- Jeg kan ikke se noen løsning uten at staten er med
- Helt urealistisk med omfattende Rygge-trafikk før neste sommer

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.