Telefonsamtalen fant sted onsdag, samme dag som May samlet den britiske regjeringen til sitt første møte etter sommerferien.

– Det er for tidlig å konkludere med hvordan britene vil organisere sin fremtidige relasjon til EU. Vi er enige om å holde tett kontakt fremover for å sikre velfungerende løsninger både bilateralt og med tanke på det indre marked. Det er viktig for oss å sikre norske interesser i denne prosessen, sier Erna Solberg (H).

Hun benyttet også anledningen til å gratulere Theresa May med statsministerposten.

Mays budskap til Solberg var at britene fortsatt ønsker et godt forhold til sine europeiske naboer.

– Hun forklarte at Storbritannia ikke vil aktivere artikkel 50 før slutten av året, for å gi Storbritannia og EU tid til å forberede forhandlinger og sikre at prosessen blir så smidig som mulig, sier en talsperson for den britiske statsministeren.

May påpekte samtidig at Storbritannia og EU i disse forhandlingene bør holde muligheten åpen for andre former for samarbeid enn de som er kjente i dag.

De to snakket også om forsvarssamarbeid og kampen mot terror og voldelig ekstremisme.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert: