Målet med kurset er å tilføre de eldre bilførerne «kunnskap som gir økt sikkerhet i de situasjonene der man kan møte ekstra utfordringer», forteller Anne Karin Espeland. Hun er regionkontakt for Bilfører 65+ i Vegvesenet.

Hun understreker at ingen skal teste kjøreferdighetene eller hva deltakerne kan om trafikkreglene, og at ingen risikerer å bli fratatt førerkortet.

– De som har vært på kurs, har gitt tilbakemeldinger om at det har vært nyttig å ta med seg videre, sier Espeland. Hun legger til at kurset har en forebyggende effekt, og at forskning viser lavere risiko etter å ha gjennomført kurset.

– Statens vegvesen jobber med trafikksikkerhet hver dag, og selvsagt er vi opptatt av de eldre også. Vi ønsker derfor at de skal være aktive og ha gleden av å kjøre bil på en trygg måte så lenge som mulig.

Utsendingen av brev til 70-åringene fortsetter hver måned utover høsten og vinteren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.