Allerede ved regjeringsforhandlingene i 2001 sørget Venstre for at eventuelle oljeplaner for det såkalte LoVeSe-området ble lagt på is. I 2013 gjentok partiet dette i forhandlinger med dagens regjering, mens det i de to periodene imellom var SV som tok den interne kampen mot oljeutbygging. Nå varsler partilederne at de vil gjøre sitt for å hindre oljeutvikling i LoVeSe også i neste stortingsperiode, skriver VG.

– Venstre har to ganger sørget for at dette sårbare området ikke blir utbygd, og vi skal sørge for at det blir utfall også i en eventuell runde tre, sier Venstre-leder Trine Skei Grande og får følge av SV-leder Audun Lysbakken.

– Vi kommer aldri til å svikte Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette er en realitetsorientering for Støre: Det er uaktuelt.

Lysbakken mener regjeringsmakt er viktigere enn olje utenfor Lofoten for landets to største partier.

– Historien har vist at for Ap og Høyre er det viktigere med makt enn oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og makta i den saken går gjennom SV og Venstre.

Verken statsminister Erna Solberg (H) eller Ap-leder Jonas Gahr Støre var tilgjengelige for en kommentar til avisen.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.