Det er Aftenposten som skriver om mannen i 50-årene som i januar i fjor var passasjer på Norwegians fly fra Gardermoen til Bangkok. Om bord i flyet var han kraftig beruset, lagde bråk og truet andre passasjerer på livet.

Da flyet var over Ukraina, fikk flykapteinen nok, snudde og satte kursen mot flyplassen i Warszawa. Der ble den berusede mannen hentet ut av flyet av bevæpnede og maskerte politifolk, før flyet fortsatte til Thailand, flere timer forsinket.

I tillegg til truslene var han tiltalt for brudd på luftfartsloven fordi han ikke fulgte ordre fra flykapteinen og andre i besetningen om å holde seg i ro.

Nå har Asker og Bærum tingrett dømt ham til å betale 95.978 kroner til Norwegian, som er de ekstra kostnadene som påløp som følge av landingen i Warszawa. Han ble også dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, samt til å betale sakskostnader på 2.000 kroner.

Den tiltalte mannen erkjente seg skyldig. Han har forklart at han ikke husker noe av selve flyreisen, før politifolk med maskingevær hentet ham ut av flyet i Warszawa.

Les også: Tilbyr alle 750 ansatte sluttpakke

Jensen: - Vi vil gå gjennom forslaget

- Flere rike vil prioritere leilighetskjøp

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
«Kongens nei» norsk bidrag i racet mot Oscar
Erik Poppe har stor tro på at hans film «Kongens nei» vil nå helt til topps i Oscar-racet. – Tilbakemeldingene fra USA er gode, sier regissøren.
01:55
Publisert:

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.