Anne Bayin, talsperson for stiftelsen The Kim Phuc Foundation, skriver i en epost til Aftenposten at Kim er lettet over Facebooks avgjørelse.

Bayin sier hun gir honnør til Aftenposten som fredag brukte hele førstesiden på et åpent brev til gründer Mark Zuckerberg.

– Vi setter pris på redaktørens holdning, skriver hun videre.

Bildet av 9 år gamle Kim Phuc, som skrikende og med smeltet hud flykter naken sammen med andre barn etter et sør-vietnamesisk napalmangrep i landsbyen Trang Bang i Vietnam i 1972, har ikke vært tillatt å dele på Facebook. Grunnen er at Facebook ikke tillater bilder av nakne mennesker.

Fredag kveld snudde Facebook i saken – og tillater nå at bildet publiseres på nettsamfunnet.

Kim Phuc gjennomgår fortsatt laserbehandling etter skadene fra bombene, skriver Dagsavisen. Phuc har siden 1990-tallet bodd i Canada, hvor hun har startet flere stiftelser som hjelper barn som er blitt ofre for krig.

Les også:
- Vi har øyensynlig truffet en nerve

- Nå er jeg glad!

Facebook snur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: