Lien måtte onsdag i forrige uke trekke utlysningskartene for den 24. konsesjonsrunden tilbake etter at oljetidsskriftet Upstream avslørte at han hadde invitert til nominasjon av områder utenfor Lofoten og Møre – områder som ifølge regjeringens samarbeidsavtale med Venstre og KrF ikke skal åpnes for noen petroleumsvirksomhet i denne stortingsperioden.

Nå skriver VG at Lien i sitt opprinnelige brev til oljeselskapene 29. august ba dem om å nominere interesse for en rekke stengte områder langs hele kysten.

Områdene det dreier seg om er den petroleumsfrie sonen 35 kilometer fra kysten av Nord-Troms og Finnmark, en sone på 65 kilometer rundt Bjørnøya, flere områder utenfor Trondheimsfjorden og områder i Skagerrak mellom Norge og Danmark.

– Dette er helt nye opplysninger for oss. Selvsagt skal ikke oljeselskapene inviteres til å nominere blokker i områder som er unntatt gjennom forvaltningsplanene, sier Ola Elvestuen, nestleder i Venstre og leder i Stortingets energi- og miljøkomité.

Oljeministerens politiske rådgiver Elnar Remi Hansen (Frp) skriver i en epost til avisen at «For å unngå videre spekulasjon har oljeselskapene fått beskjed om at departementet ikke åpner for nominasjon i blokker som ikke skal lyses ut».

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: