Journalisten, privatetterforskeren og forfatteren møtte forrige uke til et sju timer langt avhør med politiet, skriver avisen. 51-åringen tok ikke stilling til straffskyld i avhøret, men var villig til å svare på spørsmål fra politiet.

Politiadvokat Eivind Kluge i Oslo politidistrikt bekrefter avhøret og siktelsene overfor avisen.

– Jeg ønsker ikke å si dagen for avhøret fordi vi ikke vil knytte Malthe-Sørenssen til verken tid eller sted. Han gir uttrykk for at sikkerheten hans er under press, sier han.

Flere saker

VG avslørte i vinter at Malthe-Sørenssen bløffet om en kilde i Treholt-saken og skal ha gjort det samme i flere andre saker. Den tidligere journalisten har overfor Dagbladet innrømmet Treholt-bløffen, men nekter for å ha gjort noe galt i de andre sakene.

Det er opplysningene i Treholt-bløffen, samt en arvesak der advokat Mona Høiness var en av partene, som danner grunnlaget for at Malthe-Sørenssen nå er siktet, skriver avisen.

Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Trygve Staff, vil ikke kommentere saken overfor avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Malthe-Sørenssens falske kilde kobles til Høiness-saken

 
Domstolen betalte korrupsjonssiktet dnPlus  (DN+)

Malthe-Sørenssen innrømmer å ha lurt Treholt

VG: Tidligere journalist lurte Arne Treholt og hans advokat