Avisen har snakket med flere personer som hevder å ha blitt lurt av mannen.

- Det har vært en bløff fra A til Å. Det fremsto som seriøst, men etter hvert følte jeg meg bondefanget i et slags prosjekt det var umulig å komme seg ut av, forteller en kvinne i østlandsregionen.

Flere av personene har møtt den norske 41-åringen i Moldova. Overføringene blir i noen av tilfellene beskrevet som rene lån, andre ganger har det vært snakk om investeringer eller gebyrer for å få utbetalt millionlån.

- Jeg lånte bort penger med løfte om å få det dobbelte tilbake i løpet av to uker. Det har ikke skjedd, forteller en oppgitt kvinne bosatt i Sverige.

Mannen som står bak prosjektet, skal ha presentert seg som rådgiver med bakgrunn fra internasjonalt bankvesen. I 2009 ble han dømt for en rekke bedragerier og dokumentfalsk i Norge. Politiet er gjort kjent med saken, men foreløpig er det ikke levert noen anmeldelse og derfor er det heller ikke startet etterforskning. Aftenposten har prøvd å få kontakt med 41-åringen uten å lykkes.

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.