Styreleder Trond Reierstad i Tine krevde i mandagens Nationen stopp i salget av statlig innkjøpte melkekvoter i år og økt overproduksjonsavgift.

– Vi ønsket å bygge ned lagrene i år, men det motsatte har skjedd. Grunnen til at vi ber staten holde igjen, er at vi ønsker at overgangen fram mot stoppen i eksportstøtten skal skje på en så smidig måte som mulig, sa han.

Eksportstøtten til ost skal fases ut innen 2020. I et svarbrev mandag ber Dale alt innen tirsdag om flere avklaringer fra Tine.

– Endringene i eksportsubsidier har vært diskutert og kjent i lang tid. Hva gjør at lagerbeholdningen i Tine nå er av en slik størrelse at dere ikke kan håndtere den varslede endringen? Hvilke tiltak har, og hvilke tiltak vil, Tine gjøre fram mot avviklingen i 2020? skriver han.

Dale vil også vite hva Tine mener om «endringene som er gjennomført i ordningen for prisutjevning og virkningen av dem med hensyn til volum».

Staten kjøper opp 20 prosent av melkekvotene som blir solgt på markedet. Om årets kvotesalg er på samme størrelse som i fjor, vil det bety at staten mister 14 millioner kroner i inntekter.

 

Les også: Advarer Trump mot å være seg selv

Forelska i sjefen

Ny finansdirektør i DNB

 

Se DNtv:

- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.