Babyen, som ble født for fem måneder siden i Mexico, har DNA fra sin mor og far, samt litt fra en donor, skriver BBC som gjengir artikkelen i New Scientist.

Årsaken til at amerikanske leger brukte den uvanlige metoden, var for å forhindre at gutten skulle få en arvelig sykdom som hans jordanske mor har.

Metoden går ut på at litt av morens DNA tas fra et av hennes egg. Det friske DNA-et settes deretter inn i et donoregg som har blitt befruktet. Babyen arvet dermed DNA fra begge sine foreldre og fra eggdonoren.

Teknikken er ifølge eksperter begynnelsen på en ny æra i medisinen og kan hjelpe andre familier med sjeldne genetiske sykdommer

Les også: Er du en «genetisk superhelt»?

Vil gi pappaperm samtidig med mor dnPlus  

Se DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.