Partiet får en oppslutning på 4,3 prosent - en tilbakegang på 0,6 - noe som ville gitt 8 mandater på Stortinget. Målingen, som er gjennomført av Norstat for Vårt Land, gir Høyre, Frp og Venstre til sammen 78 mandater, mens Ap, Sp, SV, Rødt og MDG sanker totalt 83 mandater. I et slikt Storting kan KrF bli tungen på vektskålen.

Høyre går frem halvannet prosent poeng til 26,3 prosent, mens Frp faller 2,8 til 13,7. Venstre er ned 1,1 og havner under sperregrensen med en oppslutning på 3,4 prosent.

Arbeiderpartiet går frem 0,3 til 34,6 prosent og er fortsatt suverent størst, mens deres tidligere rødgrønne partner Sp står stille på 6,7 prosent. SV går tilbake 1,3 og er også godt under sperregrensen med 2.8 prosent. Også Miljøpartiet de Grønne er under grensen med 3,5 prosent (+1,9). Det samme er Rødt, som ligger på 2 prosent (+0,5).

- Det spesielle nå er at så mange av partiene ligger rundt 4 prosent. Vi så lignende tendenser i 2013, men i et lengre historisk perspektiv er det nytt at de små sliter, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo om målingen. Han sier det vil være dramatisk dersom tendensen holder seg og at antall partier på Stortinget kan bli drastisk redusert.

Les også: Disse kjemper om Stordalens gründermillion

Denne kjeden vokser lynraskt på dansk design

Oslo øker eiendomsskatten

 

Se DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.