Mens Utrykningspolitiet i flere år har hatt kameraer som leser registreringsskilter og sender dem til en database for søk, har ikke politidistriktene slikt utstyr i sine biler. Nå lover justisminister Anders Anundsen (Frp) en ekstra pott på fem millioner kroner, skriver VG.

- Nå gir vi distriktene et ekstra dytt, slik at dette kan tas i bruk i hele etaten. De fem millionene er friske midler, slik at de slipper å ta penger fra noe annet, forteller Anundsen. Pengene skal være nok til å installere systemet i 45-50 biler.

Systemet, som går under navnet ANPR - automatic number plate recognition - sjekker kjennemerkene fra kjøretøyer opp mot en database som inneholder opplysninger om biler som er etterlyst av politiet eller som brukes av personer som er ruset. Også årsavgift og forsikring blir sjekket.

- I løpet av millisekunder får vi beskjed om at vi har et kjøretøy i nærheten av oss som bør kontrolleres. Det er et veldig bra verktøy for oss, sier politibetjent Espen Opperud i UP.

Også tollvesenet bruker ANPR. Politiet fikk godkjent systemet av Datatilsynet før det ble tatt i bruk.

Les også: Disse kjemper om Stordalens gründermillion

Denne kjeden vokser lynraskt på dansk design

Oslo øker eiendomsskatten

 

Se DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.