160 avganger vil bli rammet fredag som følge av at 71 lokførere i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) er tatt ut i streik. 66 av disse er ansatt i NSB.

Hvilke avganger som blir innstilt, er blant annet avhengig av de streikende lokførernes turnus.

Det er umulig å regne ut hvor mange passasjerer som vil bli rammet av streiken, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Flesteparten av de streikende lokførerne jobber i Oslo, Ski og Lillestrøm og torsdag var nærmere 150 tog i disse områdene innstilt.

- Spesielt på togene til Ski ble det problemer, ifølge Lundeby.

Trapper opp streiken

NLF krever at utdanningsnivået for lokførere skal tariffestes, noe arbeidsgiverne NSB og CargoNets ikke vil gå med på.

– Norsk Lokomotivmannsforbund vil trappe opp togstreiken om en uke dersom det blir nødvendig, sa forbundsleder Rolf Ringdal til NRK torsdag.

NSB sier det er uaktuelt å sette inn alternativ transport som busser eller erstatte streikende lokførere med innleid arbeidskraft eller ledere med lokførerkompetanse.

– Dette er en lovlig arbeidskonflikt, begrunner Lundeby.

Problemen oppstår når lokførere skal avløses på en åpen linje, og den som skal avløse er i streik.

– Da må vi ha personell som kjører bort det toget. Men vi gjør dette i veldig liten grad og velger heller i mange tilfeller å innstille hele ruten, sier Lundeby.

NSB har lagt ut en oversikt over samtlige avganger som blir innstilt. Informasjonen også vil bli lagt ut i apper og i reiseplanleggeren.

 

Les også: Nye takster kan avsløre lokkeprising

Endelig i pluss etter «sabla» dyr sponsoravtale

Seadrill-aksjen i været etter Opec-vedtak

 

Se DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.