Ressursbanken, som gjerne omtales som Nordem, er en del av Universitetet i Oslo, men finansieres av UD.

Etter planen skulle Nordem bli en del av Norad, men i stedet har departementet valgt å flytte dem til Flyktninghjelpen, som er en privat stiftelse.

Målet er å holde antall ansatte i departementet nede, men kostnaden skal fortsatt dekkes av UD, skriver Klassekampen.

– Vi fikk beskjed om at forutsetningene hadde endret seg siden beslutningen om å flytte til Norad ble fattet i mai 2015. Vi leste hovedbegrunnelsen som at man ikke ønsket å øke antall stillinger i departementer og direktoratet, sier direktør Siri Skåre i Nordem, som sier hennes ansatte var skuffet over endringen. De ansatte lønnes med midler som kommer fra UD, og sånn skal det være også i fremtiden.

«Det forventes ingen vesentlige budsjettmessig innsparing som følge av omgjøringen. Det var heller aldri meningen», skriver kommunikasjonssjef Frode Andersen i UD til avisen.

Han bekrefter at vurderingen om å flytte Nordem til Flyktninghjelpen i stedet for Norad, ble gjort «i av beslutningen om at alle departementer skal redusere antall ansatte, inkludert i underliggende etater».

 

Les også: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

Tror flere vil øke boliglånsrenten

Pølsefest hos importør

 

Se DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.