Denne gangen blir 13 ledere ved Oslo universitetssykehus tatt ut førstkommende torsdag dersom partene ikke kommer fram til en løsning.

– Vi ser for oss en langvarig konflikt og tar derfor ut ledere som ikke rammer pasientbehandlingen, sier Rune Frøyland i Akademikerne helse.

Øker presset

Streiken er nå godt inne i sin fjerde uke og vil etter det siste streikeuttaket omfatte 600 ansatte ved 15 sykehus. På onsdag har streiken vart i 30 dager, og slik reglene er må partene dermed møte til tvungen mekling.

– Legenes unntak fra Arbeidsmiljøloven er allerede omfattende nok. Vi trapper opp streiken for å legge økt press på arbeidsgiver. Det er bare forhandlinger som kan løse denne konflikten, sier Frøyland.

Han mener de har tilbudt motparten Spekter en løsning som både vil sikre de ansattes og sykehusenes behov for forutsigbarhet og langsiktighet.

– Forslaget vil også styrke samarbeidet og gjenoppbygge tillit i sykehus, men jeg vil ikke spekulere på hva som skjer i den tvungne meklingen, sier Frøyland.

Håper på avslutning

På arbeidsgiversiden håper man nå at onsdagens mekling vil føre fram.

– For hver dag denne legestreiken varer, får stadig flere pasienter utsatt sin behandling. Som alltid går vi også inn i denne meklingen med håp om en konstruktiv og løsningsorientert prosess som bidrar til avslutning av streiken, sier Gunnar Larsen, direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk i Spekter, til NTB.

 

Les også: Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

Flere Norwegian-fly til Spania kansellert lørdag

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.