Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) vil sette av penger til tiltak for å få flyktninger raskere i jobb i Norge. Blant annet etableres det et «hurtigspor» for personer med etterspurt kompetanse.

I samarbeid med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) foreslår Hauglie å sette av 23 millioner kroner i neste års statsbudsjett, skriver VG.

Forslaget til statsrådene innebærer at det etableres et «hurtigspor» inn i arbeidslivet for flyktninger som har etterspurt kompetanse. De som har best sjanse til å få jobb, skal få gå raskere ut i arbeidslivet og kombinere jobb og arbeidstrening med språkopplæring.

I tillegg skal Nav gi yrkesveiledning på asylmottak, og det vil bli lov å ta videregående i Norge også for personer som har videregående skole fra hjemlandet.

 

Les også: Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

Flere Norwegian-fly til Spania kansellert lørdag

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.