Bærums klimapanel, ledet av investor Jens Ulltveit-Moe, har siden februar arbeidet med tiltak som skal gjøre Bærum til en klimaklok kommune. Rapporten ble torsdag overlevert kommunen, melder NRK.

Klimapanelet mener kommunen må gjøre radikale grep for å oppnå det grønne skiftet – man må få ned biltrafikken, og bygninger må ikke forbruke, men aller helst produsere energi.

Panelet mener Bærum skal ha mål om å halvere klimagassutslippene innen 2025, og at Fornebu kan bli utslippsfri allerede i 2027.

– Å ikke gjøre noe med klimaproblemet, er ikke et valg. Hvis Bærum mener alvor og ønsker å være en del av løsningen, må det handles nå, sier Ulltveit-Moe.

Blant forslagene er at nye boligprosjekter ikke skal planlegges med én p-plass per boenhet, og at det legges til rette for en felles, utslippsfri bilpark som beboerne så skal dele på.

– Mange av forslagene er veldig utfordrende, men vi politikere må være modige og handle. Alt kan ikke bare være fagre ord, sier ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh (H).

Rapporten foreslår også at Fornebu skal bli en testarena for førerløse busser og at hele Fornebu skal være utslippsfritt innen 2027. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.