Flere LO-forbund har allerede vedtatt at de er mot det eksisterende EØS-regelverket. Onsdag skal Handel og Kontor avgjøre sitt standpunkt.

– Å melde oss ut av EØS-avtalen vil være et feilgrep. Det vil jeg advare mot. Vi må ha felles regler med de landene vi handler med rundt oss. Vår økonomi er liten i forhold til et sterkt Europa. EØS er i første rekke en beskyttelse for de svake, sa Støre ifølge nyhetsbyrået ANB.

Ap-lederen henviste blant annet til Storbritannias EU-utmelding og hevdet at en liberalistisk landbrukspolitikk blir det britiske alternativet til unionen.

Også LO-leder Gerd Kristiansen uttrykte støtte til fortsatt norsk EØS-medlemskap i sin tale til landsmøtet.

I den foreslåtte uttalelsen fra Handel og Kontors forbundsstyre heter det at de ønsker «å jobbe for en mer sosial rettferdighet og et demokratisk Europa sammen med faglige og sosiale bevegelser».

Forbundsstyret ønsker videre at regjeringen skal utnevne et utvalg som skal følge forhandlingene med Storbritannia om brexit.

Les også: EU nådde ikke enighet om Russland-sanksjoner

  Assange har mistet internettforbindelsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:

Se trailer: «Dagen i morgen»
01:53
Publisert: