Justisministeren mener videreføring av grensekontrollen er viktig også for sikkerheten i Schengen-området.

– Det gjelder både den indre sikkerheten, antall uregistrerte personer innenfor Schengen og for å opprettholde en tilfredsstillende kontroll med Schengens yttergrense, sier han til Aftenposten.

Norge er ett av fem land i Schengen-området som innførte midlertidig grensekontroll 26 november 2015, i kjølvannet av fjorårets flyktningkrise. De andre fire er Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike.

EU-kommisjonen la i slutten av forrige måned fram en statusrapport der den ga grønt lys til at kontrollene kunne fortsette i alle de fem landene. Men det er ennå ikke avklart om EU vil tillate at kontrollene forlenges ytterligere når dagens ordning utløper 12. november.

I forrige uke møttes de fem Schengen-landene for å bli enige om å jobbe for et felles initiativ overfor EU-kommisjonen for å videreføre grensekontrollen.

– Vi kommer til å tilstrebe et felles initiativ i løpet av denne uken, sier Anundsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:

 
- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert: