En mann og en kvinne fra Bærum er siktet for ID-tyveri fra over tusen ofre.

ID-tyveriene har skjedd ved at postkasser er tømt for brev, blant annet bankkort og andre sensitive forsendelser. Tyvene satte også opp flere egne postkasser for å motta bestillinger i andres navn og fikk laget nøkler. Også andre metoder er brukt, uten at politiet vil si hvilke.

– Vi har også to komplette postuniformer og en vekteruniform som er beslaglagt, sier politibetjent Christian Aaserud som er hovedetterforsker på saken til Budstikka.

Både bedrifter og privatpersoner er blant ofrene, og ikke alle vet om tyveriene ennå. Nå skal politiet sende ut spørreskjema til alle ofrene.

– Noen hundre av de fornærmede er fra Asker og Bærum, men hele det sentrale Østlandet er berørt, sier politiførstebetjent Thor Upsahl ved Bærum politistasjon til avisen.

På Bærum politistasjon har politiet bunker med brev, systematiserte permer med bankkort og førerkort, nøkler og andre viktige eiendeler.

En kvinne (30) og en mann (29) fra Bærum er siktet i saken og ble varetektsfengslet 18. august.

Les også: Ikke siste duell mellom Trump og Clinton (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert:


Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert: