Kundene som kommer til gards kjøper nemlig mer enn bare sider, melder NRK. Asbjørn Børsheim i Ulvik Frukt & Cideri sier salget er doblet etter at han fikk lov til å selge epledrikk med mer enn 4,7 prosent alkohol.

– Den har dratt med seg de andre varene også, slik at vi har fått større salg totalt sett. Kundene er både lokale, norske og utenlandske, forteller Børsheim. Den siste gruppen har tidligere vært uforstående til at de ikke har fått kjøpe fra hele sortimentet.

Skaper ny næring

– De er langt mer fornøyd enn tidligere og blir ikke rasende lenger, ler Børsheim, som mener den sterke sideren er best.

– Det er ved seks til åtte prosent alkohol vi får fram den beste eplesmaken, forklarer Børsheim. Han sier de nye reglene er i ferd med å skape en ny næring lengst inne i landets kanskje mest berømte fruktområde.

– Nå er det sju gårder som selger, og jeg vet om flere som har planer om å starte til neste år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Smaken av Sogn d2Plus (DN+)

 
Listhaug vil la gårdsbedrifter selge sprit

Sterkere øl på super'n? Nei takk, sier ølfolket

Fortjener et bedre rykte