I en måling Ipsos har gjort for Dagbladet, svarer 29 prosent at de mener Støre er best egnet til å lede landet. 25 prosent foretrekker den sittende statsministeren, Solberg. 3 prosent velger Siv Jensen (Frp), og 1 prosent svarer Knut Arild Hareide (KrF).

Hele 27 prosent svarer vet ikke, men når de blir tvunget til å velge mellom Støre og Solberg, vil 50 prosent ha Ap-lederen, mens 45 prosent ønsker seg Høyres leder.

– Det er veldig hyggelig med tilbakemelding til meg, men politikk er lagarbeid, og jeg leder et veldig godt lag, sier Støre i en kommentar til målingen.

Ventet større nedgang

Men selv om Støre ligger foran Solberg, er avstanden mellom dem nå 4 prosentpoeng, mens den var sju prosentpoeng for en måned siden. Da fikk Støre 32 prosent, mot 25 prosent for Solberg.

Valgforsker Toril Aalberg ved NTNU sier hun hadde ventet å se større nedgang og tegn på regjeringsslitasje for Solberg.

– Jeg synes hun står overraskende sterkt til å ha regjert i tre år, sier forskeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.