ESA mener reglene i verftsindustrien, på byggeplasser og i renholdsbransjen bryter med EØS-avtalen og hindrer fri flyt av tjenester, skriver Dagens Næringsliv.

«Norske myndigheter har to måneder på å fremme sitt syn, før ESA bestemmer seg for om saken skal tas videre», heter det i en pressemelding fra kontrollorganet. Arbeidsdepartementet ble varslet om saken tirsdag, og statsråd Anniken Hauglie (H) sier de skal gjøre en grundig vurdering av brevet før de svarer ESA.

– Rammer de mest utsatte

Nestleder Steinar Krogstad i Fellesforbundet mener ESA uthuler arbeideres rettigheter i Norge og at det rammer en gruppe som allerede er utsatt for sosial dumping.

– ESA rammer de utenlandske arbeiderne i Norge som er i de mest utsatte posisjoner og er i en svak forhandlingsposisjon. I denne saken har ESA både Fellesforbundet og regjeringen mot seg, sier Krogstad.

NHO gleder seg

NHO deler ESAs syn i saken og er glad for støtten, skriver Klassekampen. Etter at saken gikk til topps i det norske rettssystemet i 2013, tapte NHO. Da klaget de regelverket inn for ESA. Også et polsk firma leverte inn klage.

– Dette er i tråd med den oppfatning vi har hatt helt siden 2008. Derfor er det gledelig at ESA er enig med oss, sier avdelingsdirektør Margrethe Meder i NHO. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.