Det var om bord i en Boeing 747 en natt over Øst-Europa på vei til Amsterdam i september at den profilerte menneskerettighetsforkjemperen Munir Said Tahib døde, skriver Jyllandsposten.

Tahib var kjent for sine åpenhjertige og fryktløse kampanjer mot blant annet militæret og politiet i Indonesia. Obduksjonen viste at magesekken hans inneholdt 465 miligram arsenikk – mer enn tre ganger dødelig dose.

Etter at han klaget over vondt i magen fikk han overraskende tilbud fra en pilot om å overta et sete på business-klasse. Senere døde aktivisten plutselig og dramatisk om bord i flyet.

Nå har den indonesiske presidenten Susilo Bambang Yudhoyono iverksatt en uavhengig granskning av det som etter all sannsynlighet var et mord. Foreløpige opplysninger indikerer, ifølge Jyllandsposten, at deler av toppledelsen i det statlige flyselskapet Garuda har vært involvert i et komplott med det formål å bli kvitt den frittalende menneskerettighetsforkjemperen.

Tahibs hustru skal også være truet på livet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.