Flere millioner av stemmene til Vladimir Putins etterfølger var et resultat av omfattende juks eller bruk av såkalte administrative ressurser av representanter for regimet for å presse statsansatte til å støtte Medvedev, heter det i undersøkelsen dataeksperten og fysikeren Sergej Sjpilkin har gjort.

Beregningene hans antyder at 14,8 milioner av de 52,5 millioner stemmene på Medvedev ikke kan forklares på annen måte enn ved juks, skriver den britiske avisen The Times.

Resultatet var at Medvedevs seiersmargin så større ut enn den var, og det ble gitt et bilde av at presidentkandidaten nøt stor støtte i befolkningen.

– Jeg tror ikke det egentlig var nødvendig å stå for alt dette presset og triksingen for han ville vunnet lett uten det, sier Sjpilkin.

Triksingen gjorde også at myndighetene opererte med et altfor høyt tall på valgdeltakelsen, skriver avisen videre.

56 prosent av russerne avla stemme i valget og ikke 69,7 prosent som den russiske valgkommisjonen opplyste, sier Sjpilkin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.