Flere europeiske medier meldte onsdag om overføringen til en verdi av nesten 2,5 milliarder norske kroner. En talsmann for KfW bekreftet overfor den tyske avisen Frankfurter Allgemeine at en slik overføring har skjedd.

– Grunnene til at tabben med denne overføringen kunne skje, granskes nå internt, sa talsmannen. – Vi arbeider for snarest mulig å kaste lys over denne tekniske feilen, sa det tyske finansdepartementets talsmann Torsten Albig til nyhetsbyrået AFP.

Departementet, som har overoppsyn med KfW, varsler full gransking av saken for å finne ut hvem som har ansvaret for betalingen til Lehman Brothers. Styreformann Ulrich Schröder vil bli avkrevd en forkl#229, når han torsdag møter resten av bankens styre.

Betalingen skal ha skjedd som ledd i en såkalt swap mellom Lehman og KfW. Swapavtaler innebærer at to avtaleparter blir enige om utveksling av penger, der hensikten er en gjensidig utnyttelse av partenes kostnadsfordeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.