Zimbabwes førstedame har gått til søksmål mot en avis som har publisert WikiLeaks-dokumenter der hun knyttes til ulovlig diamanthandel. Torsdag tok hackere hevn.

Torsdag hevdet aksjonistgruppen som kaller seg «Anonymous» å ha krasjet hjemmesiden til regjeringen i Zimbabwe, som hevn for søksmålet.

President Robert Mugabes kone Grace saksøker avisen som har publisert saken der hun knyttes til såkalte «bloddiamanter», for 15 millioner dollar.

Ifølge et notat fra USAs ambassadør James D. McGee er Grace Mugabe en av mange i landets elite som har tjent millioner på den ulovlige diamanthandelen.

«Anonymous» skrev i en kunngjøring på sin side torsdag at de har gått til angrep på Zanu-pf (regjeringspartiet i Zimbabwe) som har gjort den frie pressen i landet lovløs og truer med å saksøke alle som publiserer WikiLeaks.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.