USAs president Barack Obama har invitert sentrale republikanske ledere i Representantenes hus til lunsj i Det hvite hus.

Måltidet skal inntas onsdag, få dager før Det hvite hus offentliggjør budsjettet for 2012.

Blant de inviterte er John Boehner, Eric Cantor og Kevin McCarthy, som alle har sentrale posisjoner i Republikanernes hus. På programmet står brede diskusjoner om viktige politiske saker, både utenrikspolitiske og innenrikspolitiske.

– Presidenten mener vi bør gjøre mer for å komme hverandre i møte og føre disse diskusjonene, og dette er med sikkerhet en del av det, sier talsmann for det hvite hus, Robert Gibbs.

Budsjettet kommer med sikkerhet til å inneholde poster som republikanerne er sterkt imot. Partiet går inn for kraftige kutt for å minske det enorme budsjettunderskuddet.

Avstemming
Representantenes hus varsler at det neste uke skal holdes en avstemning om hvorvidt det skal bevilges penger til gjennomføringen av Barack Obamas helsereform.

Det opplyste Eric Cantor, republikanernes leder i Representantenes hus, tirsdag.

Republikanerne ønsker å minske det rekordhøye underskuddet på statsbudsjettet og har planer om å få gjennom budsjettkutt på 32 milliarder dollar i løpet av neste uke.

Detaljer i forslaget skal offentliggjøres torsdag. Det er ennå ikke klart om kuttene som trengs for å blokkere helsereformen, er med i nedskjæringspakken eller om det skal fremmes et eget forslag som gjelder bevilgninger til helsereformen.

Les også: Foreslår storinvestering i amerikansk jernbane

Fed-topp mener USA må revurdere stimuli
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.